English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: شنبه ٠٦ خرداد ١٣٩٦


گروه کنترل دارو و غذا



رسالت و اهداف:

برخورداری از کیفیت مناسب و رعایت اصول و الزامات مورد نیاز برای ارتقاء کیفیت محصول در صنایع داروسازی و غذایی، بسیار حائز اهمیت است. از طرف دیگر گسترش روز افزون انواع فرآورده ­های دارویی، شیمیایی و زیست داروها در سطح دنیا و نیاز به کنترل کیفی و کمی این فرآورده ­ها، بر اهمیت موضوع می­ افزاید. از این رو وجود بخش­ های کنترل کیفیت و تضمین کیفیت در صنایع داروسازی و غذایی از جمله الزامات اساسی می­ باشد. هدف این بخش­ ها اطمینان از استقرار و پایداری الزامات برای هر محصول و اطمینان از کیفیت مناسب محصولات می ­باشد. در این راستا گروه کنترل دارو و غذا متشکل از اعضای هیئت علمی متخصص در این حوزه از داروسازی، در دانشکده داروسازی ارومیه جهت آموزش­ های پایه­ ای (تئوری و عملی-کاربردی) دانشجویان دوره دکترای حرفه­ ای داروسازی به منظور ارتقاء مهارت­های آنان در زمینه کنترل و تضمین کیفیت مواد و فرآورده­ های دارویی راه ­اندازی شده است. رسالت گروه کنترل دارو و غذا، تربیت داروسازانی است که پس از دانش­ آموختگی بتوانند در حوزه­ های مختلف مدیریتی، اجرایی، پژوهشی و صنعتی در ارتباط با کنترل کیفیت دارو در کشور انجام وظیفه نمایند. افزایش سطح اطلاعات دانش ­آموختگان داروسازی در زمینه کنترل و تضمین کیفیت فرآورده­ های دارویی و تربیت آنان جهت پذیرش مسئولیت در این زمینه­ ها موجب ارتقاء صنایع داروسازی شده و منجر به رشد اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی کشور خواهد شد.

 

اعضای هیئت علمی گروه کنترل دارو و غذا:

·         دکتر فرانک قادری (Pharm.D., Ph.D)

·         دکتر سعید یاری­ پور (Pharm.D., Ph.D)

 

گروه کنترل دارو و غذا، مسئولیت آموزش و ارائه دروس زیر را به عهده دارد:

·         کنترل فیزیکوشیمیایی داروها (نظری و عملی)

·         کنترل میکروبی داروها (نظری و عملی)

·         مبانی کنترل و تضمین کیفیت در داروسازی

·         مواد خوراکی و مکمل­ های تغذیه ­ای و دارویی

 

اولویت­ ها و علایق پژوهشی گروه:

·         طراحی و معتبرسازی روش­های آنالیز و کنترل مواد دارویی

·         ارزیابی پایداری مواد و فرآورده­ های دارویی

·         بررسی تداخلات احتمالی بین مواد مؤثره دارویی و مواد جانبی در فرمولاسیون فرآورده­ های دارویی

·         طراحی روش­ های مختلف جهت آنالیز افزودنی­ های غذایی

·         روش­ های مختلف استخراج و ریزاستخراج جهت تغلیظ و آماده­ سازی نمونه در ماتریکس­ های بیولوژیک، غذایی و صنعتی

·         کنترل و آنالیز داروهای گیاهی

·         پایش اثرات بیولوژیک و آنتی اکسیدانی گیاهان دارویی